Dimniki - sanacija, izgradnja, adaptacija

Nudimo vam:

Brezplačen ogled in svetovanje

Za brezplačen ogled in svetovanje nas kontaktirajte na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ali pa nas pokličite na telefonsko številko 051 456 300. V primeru nedosegljivosti vam klic vrnemo.

Sanacija ali obnova dimnikov z inox nerjavečimi dimovodnimi cevmi- rostfrei

Sanacija ali obnova dimnika se naredi v primeru dotrajanosti obstoječega dimnika, kjer obstaja nevarnost uhajanja dimnih plinov, v primeru poškodb na dimniku zaradi katerih obstaja možnost porušitve dimnika, ali pa dimnik ne ustreza več standardom za odvajanje plinov nove kurilne naprave. Povezava na spodaj podčrtano besedilo…Pri vsaki zamenjavi kurilne naprave je potrebno preveriti ali obstoječi dimnik ustreza novi kurilni napravi. V kolikor je pri novi peči temperatura dimnih plinov nizka (nizkotemperaturni, kondenzacijski kotli na plin ali olje ), vaš dimnik pa ni odporen na kondenzacijo dimnih plinov potem ja obvezna sanacija obstoječega dimnika. Prav tako je potrebna sanacija v kolikor je obstoječi presek dimniške tuljave prevelik ali premajhen glede na moč kurilne naprave.

Mi bom profesionalno in kakovostno poskrbeli, da bo vaš dimnik ponovno učinkovit in varen za uporabo.

Sanacija dimnika lahko poteka na več načinov, odvisno kaj je potrebno narediti z dimnikom. Vsekakor je potrebno prvo narediti ogled (kontakt), ki je brezplačen. Po končanem ogledu dimnika vam razložimo kaj je potrebno narediti, da bo vaš dimnik ponovno učinkovit in varen za uporabo.

Načini sanacije dimnikov:

 • Sanacija dimnika se naredi z vstavitvijo cevi iz nerjaveče pločevine v obstoječi dimnik. Sanacije dimnikov delamo z dimniškim sistemom iz nerjaveče pločevine za sanacije dimnikov kateri je certificiran.
 • Če gre za starejše gradnje, kjer obstajajo zamiki v dimniku, uporabljamo fleksibilen dimniški sistem iz nerjaveče pločevine za sanacije nevertikalnih dimnikov Techno Flex – Schiedel. V primeru ukrivljenosti dimnika se ta fleksibilna cev popolnoma prilagodi obstoječi liniji dimnika in zagotavlja učinkovito delovanje.
 • Če pa dimnik zaradi svoje dotrajanosti in obrabljenosti ne zagotavlja več varne uporabe, vam svetujemo delno ali popolno odstranitev in izgradnjo novega dimnika.

Sanacija dimnika z rostfrei cevmi je zelo hitra, učinkovita ter končana v enem ali dveh dneh.

Rušenje dotrajanega dimnika in izgradnja novega dimnika

Če dimnik zaradi svoje dotrajanosti in obrabljenosti ne zagotavlja več varne uporabe, vam svetujemo delno ali popolno odstranitev in izgradnjo novega dimnika. Vsekakor je potrebno prvo narediti ogled (kontakt), ki je brezplačen. Po končanem ogledu dimnika vam razložimo kaj je potrebno narediti, da bo vaš dimnik ponovno učinkovit in varen za uporabo.

Zidava novih dimnikov

Pri gradnji hiše je zelo pomembno, da posvetimo pozornost tudi pravilni izbiri in gradnji dimnika. Ko se odločamo za dimnik se moramo prej odločiti kakšno napravo za ogrevanje bomo vgradili in katero gorivo bomo uporabljali. To je pomembno, ker vsaka kurilna naprava ima svoje zahteve, pri tem pa se upošteva tudi višina in položaj dimnika. Projektant na podlagi teh podatkov izračuna, kakšen presek in višina dimnika mora biti, da bo zagotovljen optimalni vlek in pravilno delovanje kurilne naprave. Prav tako morajo biti dimniki tako požarno varni kot sanitarno neoporečni. Gradnja dimnikov je torej proces natančnih izračunov in kasneje tudi sama gradnja dimnika, ki mora ustrezati vsem predpisom. V našem podjetju vam nudimo strokovno svetovanje pri izgradnji novega dimnika, kot tudi samo zidavo dimnika. V ponudbi imamo, za izgradnjo novega dimnika, inox dimnike iz nerjaveče pločevine rostfrei, kot tudi šamotne dimnike in šamotne dimnike za pasivne in nizkoenergijske hiše. Za več informacij nas kontaktirajte na tej povezavi.

Montaža troslojnih nerjavečih inox dimnikov

V našem podjetju izvajamo montaže s troslojnim dimniškim sistemom iz nerjaveče pločevine ICS Schiedel. Schiedel ICS povezuje design in najsodobnejšo tehniko v enem izdelku. To se odraža v široki uporabnosti in prilagodljivosti sistema.

Karakteristike ICS inox dimniškega sistema: ima zelo dolgo življenjsko dobo, primeren je za vse vrste goriv, ima visoko korozijsko obstojnost, montaža je enostavna in hitra, elementi so lasersko varjeni, ima enakomerno razporejeno izolacijo in nizke temperature zunanjega plašča, elementi se natančno prilegajo, ima majhno maso, veliko stabilnost, pri montaži ni varjenja in dodatne izolacije, takoj je pripravljen za delovanje.
 

Iz inox materiala vam ponujamo: dimnik za kaminske peči na drva, dimnik za kaminske peči na pelete, cevi za priklop kaminske peči na dimnik, ki so lahko po želji v barvi peči, dimnik za kamin, inox osnovne cevi za dimnik, dežno kapo za dimnik.

Sanacije dimnikov s koaksalnimi dimovodi

Montažo nerjavečih kap dimnikov

Ko govorimo o kapi dimnika mislimo na strešni del dimnika, ki je obenem zaključni del dimnika. Dežna kapa ščiti vaš dimnik pred vremenskimi vplivi, preprečuje dežju, da ne pada v odprtino dimnika ter usmerja dimne pline.

Menjava dimniških vratic

Kje na dimniku naj se vgradijo vratca?

Vratca za čiščenje je potrebno vgraditi na dnu dimnika; poleg tega je priporočljivo vgraditi vratca tudi na podstrešju, ali pa vsaj zagotoviti možnost čiščenja preko vrha (ustja) dimnika. V tem primeru je potrebno zagotoviti tudi ustrezno varen dostop do ustja dimnika.

Pri nepohodnih strehah / podstrešjih, oziroma kadar ni možen dostop za čiščenje skozi ustje (vrh) dimnika, je po posvetu z dimnikarjem potrebno urediti vratca za čiščenje na podstrešju oz. v vrhnjem nadstropju stavbe.

V katerih prostorih čistilnih vratc ni priporočljivo vgrajevati?

Dnevni prostor, spalnice in otroške sobe

Glede načina in smeri vgradnje dimniških vratic se posvetujte z nami.

Vratic zaradi higienskih in varnostnih razlogov ni priporočljivo vgrajevati v spalnicah in otroških sobah. Možno je namreč, da starejša vrata ne tesnijo dobro, zato lahko ob morebitnem uhajanju dimnih plinov v prostor prida do zastrupitev ali celo do zadušitev.

Postavitev šamotnih dimnikov

V našem podjetju vam nudimo strokovno in kvalitetno postavitev šamotnih dimnikov Schiedel, in sicer:

 • 1. Klasičen dimniški sistem, primeren za vse vrste goriv in kotlov UNI***plus
 • 2. Najsodobnejši dimnik za vse vrste goriv in kotlov primeren za vgradnjo v pasivne hiše ABSOLUT
 • 3. Koaksialni dimnik za kondenzacijske plinske grelnike MULTI

UNI***plus je zanesljiv in varen troslojni dimniški sistem.

Odlikuje ga:

 • univerzalna uporabnost
 • zanesljivost pri delovanju
 • robustnost pri vzdrževanju
 • požarna in statična varnost ter
 • trajnost


Prednost dimnika UNI***plus:

 • Odporen na visoke temperature dimnih plinov
 • Primeren za olje plin in trda goriva
 • Neobčutljiv na vlago
 • Zanesljiva požarna varnost
 • Z 10 različnimi plašči je možnih 32 kombinacij dimnikov
 • Možnost statične ojačitve dimnika
 • Dodatni elementi združeni v osnovnem paketu
 • Odporen na vplive halogenih spojin
 • Korozijska odpornost
 • vodotesnost
 • 30 letna garancija

Več ...

ABSOLUT - univerzalni dimniški sistem

Najmodernejša tehnologija za najsodobnejšo ogrevalno tehniko!

 • odporen na vžig saj
 • neobčutljiv na vlago
 • kislinsko obstojen
 • primeren za vse vrste goriv
 • primeren za kondenzacijske grelnike
 • 30 let garancije

Schiedel ABSOLUT je prvi dimniški sistem primeren za vgradnjo v NIZKOENERGIJSKE in PASIVNE zgradbe! Več ...

Schiedel MULTI

Schiedel MULTI je koaksialni dimniški sistem, namenjen za etažno centralno ogrevanje z nizkotemperaturnimi ali kondenzacijskimi plinskimi grelniki.

Zrak za zgorevanje se z vrha dimnika dovaja do posameznih plinskih grelnikov po jašku med dimno cevjo in zunanjim betonskim plaščem. Plinski grelniki tako delujejo neodvisno od zraka v prostoru.

Rebričasta keramična cev ima zunanjo površino narebreno, kar bistveno poveča njeno zunanjo površino in s tem prehod toplote z dimnih plinov na zgorevalni zrak. Zrak tako pride v plinski grelnik predgret.

Schiedel MULTI torej deluje kot toplotni izmenjevalec, kar omogoča dodatno izboljšanje izkoristka kurilne naprave.
Schiedel Multi schiedel multi 2 Schiedel Multi

Dimniki za kamine in kaminske peči

Vam lokacija dimnika ne dopušča vgradnjo kamina ali kaminske peči? Pokličite nas za brezplačen ogled in strokovno svetovanje. Po opravljenem ogledu vam predlagamo najustreznejšo rešitev. V ponudbi imamo troslojni večnamensko uporaben dimniški sistem ICS, ki je primeren za kamine, kaminske peči na drva, kaminske peči na pelete in je popolnoma izoliran, kislinsko in toplotno odporen in ima posledično dolgo življenjsko dobo. Troslojni ICS dimniški sistem iz nerjaveče pločevine – rostfrei, ima majhno maso, veliko stabilnost, pri montaži ni varjenja in dodatne izolacije, takoj je pripravljen za uporabo.

Montažni dimniški zaključki

Več ...

Obložni elementi

Več ...

Dimniški kompleti v črni barvi

Ko govorimo o kapi dimnika mislimo na strešni del dimnika, ki je obenem zaključni del dimnika. Dežna kapa ščiti vaš dimnik pred vremenskimi vplivi, preprečuje dežju, da ne pada v odprtino dimnika ter usmerja dimne pline.

Jeklene črne dimne cevi za kaminske peči v črni barvi

Prezračevanje kotlovnic

Povpraševanje

Za podrobne informacije ne oklevajte in nas kontaktirajte! Na voljo smo vam vsak dan v tednu, odgovorimo v najkrajšem možnem času.

povprasevanje

Akcije

Storitve

▪   Sanacija dimnikov
▪   Montaža dimnikov
▪   Adaptacija dimnikov
▪   Izgradnja dimnikov
▪   Vgradnja kaminov
▪   Montaža kamina
▪   Prodaja kaminov
▪   Montaža kaminske peči
▪   Velika izbira različnih proizvajalcev

ISKANJE

logo
Montaža in sanacija dimnikov, vgradnja kaminov.
Pekel 17,2000 Maribor
GSM: 051 456 300
info@kamini-dimniki.si

OPOMBA! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Če ne spremenite nastavitve brskalnika, se strinjate z njo.

Razumem

Copyright Dim Grad d.o.o. © 2018. Vse pravice pridržane.   O piškotkih    Avtor strani