Aera Eqonic prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote

deef6c90f1ŽIVETI BOLJ ZDRAVO

Higiensko potrebno do in odzračevanje bivalnih prostorov je bistveno za ohranjanje našega zdravja in povečanje zmogljivosti. Posebno v lastnem domu, kjer preživljamo približno sedemdeset odstotkov našega časa, kamor se po stresnem vsakdanu zatečemo po mir, počitek in sprostitev, s konstantnim dovajanjem svežega zraka poskrbimo za udobje in bistveno zvišamo življenjsko kvaliteto družine.


ZAŠČITNI OVOJ STAVBE

Moderne zgradbe so zaradi ukrepov za varčevanje z energijo vedno bolj neprodušne. Naravna izmenjava zraka ni več zadostna.

NAJBOLJŠA KAKOVOST ZRAKA
Raziskave kažejo, da bi za zagotavljanje higiensko neoporečne kakovosti zraka v notranjih prostorih morali prostore vsaki dve uri kratkotrajno, a močno prezračiti.

NAJVIŠJE UDOBJE BIVANJA
Enakomerni pretok zraka, brez nadležnih prepihov, ustvarja zdravo in prijetno klimo v prostoru, in s tem tudi kvaliteto bivanja.

VEČ MIRU

Nič hrupa (cestnega hrupa), a kljub temu svež zrak v vseh prostorih sta optimalni predpostavki za kakovostni nočni počitek.

VARČEVANJE ENERGIJE = VARČEVANJE DENARJA

Sistemi komfortnega prezračevanja izkoriščajo topel odpadni zrak iz notranjih prostorov za ogrevanje dovajanega svežega zraka. Z več kot 90% rekuperacijo toplote privarčujemo z energijo in znižamo stroške ogrevanja. Pri sistemu AERA EQONIC znaša stopnja rekuperacije toplote 93%.

VAROVANJE NARAVE
S privarčevanjem energije za ogrevanje se zmanjšajo tudi škodljive emisije CO2, s čimer varujemo naravo.


Delovanje AERE Eqonic

5bbb64deea

2dcb26d2e5KAKO DELUJE AERA EQONIC

Osrčje sistema AERA EQONIC z rekuperacijo toplote je betonsko ohišje, v katerega so vgrajeni visoko učinkovita prezračevalna naprava, druge komponente zračne napeljave in obdelovalne komponente ter dušilec zvoka. Betonsko ohišje je zaprto s kovinskimi vratci, kar omogoča, da nanj nanesete omet in ga s tem popolnoma, skoraj neopazno vključite v vsak bivalni prostor. Pozitiven stranski učinek takšne postavitve sistema je izredno nizka zvočna radiacija v prostoru.

Za vertikalno prevajanje zraka na betonsko ohišje namestimo plašč, ki je v notranjosti prevlečen. Multispojni fazonski kosi, optimirani na zračni tok, pri tem prevzamejo preusmeritev dovajanja zraka iz vertikalne v horizontalno lego. Skozi fleks cevi iz umetne mase in spiralne cevi prihaja dovodni zrak v bivalne in spalne prostore, iz kuhinje in kopalnice pa odhaja izrabljeni zrak.

2921a3f1d9

REKUPERACIJA TOPLOTE

Pri toplotni rekuperaciji sistema Aera Eqonic se energija toplega, vlažnega odpadnega zraka uporabi za segrevanje vsesanega zunanjega zraka. Zaradi visoko učinkovitega križnega protitoka izmenjevalca toplote, ki je integriran v prezračevalno napravo, lahko dosežemo visoko stopnjo rekuperacije toplote. Poleg tega se pri neoviranem dovajanju zraka skozi prezračevalno napravo ohranja padec tlaka na nizkem nivoju.

To ima pozitivne posledice na zvočne emisije prezračevalne naprave, saj lahko EC enosmerni ventilatorji obratujejo z nizkim številom vrtljajev. Ohišje iz EPP pri tem dodatno zmanjša zvočne emisije, kot tudi termične izgube prezračevalne naprave.

 
 
 
 
 
 
 
 

Dovod in odvod zraka

71b2501788DOVOD ZRAKA

Vedno svež zrak


Svež zrak se preko zunanjega zajema z integriranim zračnim filtrom dovede v prezračevalno napravo. Toplotni izmenjevalec svež zrak predgreje in ga vodi preko razvoda dovodnih cevi v dnevne prostore in spalnice. Volumski pretok dovodnega in odvodnega zraka glede na potrebe uravnavajo senzorji vlage.

 
 
 
 
a3280574bd

ODVOD ZRAKA

Stran z vlago, vonjavami in škodljivimi snovmi


Iztrošen zrak se preko odvodne napeljave ponovno vodi skozi prezračevalno napravo. V toplotnem izmenjevalcu se zraku odvzame toplota in se na koncu preko iztočne napeljave vodi na prosto.

 
 
 
 
 
 

 Ustvarjanje vrednosti

c869173b5a

SCHIEDLOV AERA EQONIC

Inovativnost ustvarja temelje za konkurenčnost, rast in trajno uspešnost podjetja. Aera Eqonic ponuja uporabno rešitev za krepitev zdravja, življenjske kakovosti in varovanja klime, kot tudi za rast in visoko vzdržljivost vašega podjetja.

ŽIVETI BOLJ ZDRAVO

Svež zrak v bivalnih prostorih je bistven za ohranjanje našega zdravja in in povečanje zmogljivosti. Moderne ovojnice zgradb so zaradi ukrepov za varčevanje z energijo vedno manj produšne. Naravna izmenjava zraka ne zadostuje več za odvajanje škodljivih snovi, vlage in CO2. Komfortni prezračevalni sistem Aera Eqonic skrbi za higienske zračne razmere v hiši, hkrati pa zgradbo varuje pred škodo, ki jo povzroči vlaga in s tem zagotavlja dolgotrajno ohranjanje vrednosti nepremičnine. Alergeni, prah in hrup se zmanjšajo, muhe in komarji ostanejo zunaj.

NAJVIŠJE UDOBJE BIVANJA

Termično udobje bivalnih prostorov sodi med bistvene dejavnike za najvišje udobje bivanja. Aera Eqonic zagotavlja enokomerno izmenjavo zraka brez prepiha in motečega hrupa ter v prostoru ustvarja zdravo in prijetno klimo. Neprijetne vonjave in kemične izparine bodo odsesane. Sodobni senzorji zaznajo kakovost zraka in po potrebi uravnavajo dovajanje in odvajanje zraka. To konstantno optimiranje skrbi za odlične razmere in zviša kakovost življenja.  

VAROVANJE NARAVE

Uspešno porabljanje energije ne pomeni le zmanjšanje stroškov, ampak tudi razbremenitev narave. Aero Eqonic z rekuperacijo toplote izkorišča topel odpadni zrak iz notranjih prostorov za ogrevanje pritočnega svežega zraka. Več kot 90% toplote odpadnega zraka se lahko z vgrajenim rekuperatorjem pridobi nazaj, privarčuje se energija za segrevanje in zmanjšajo se tudi škodljive emisije CO2.


Za podrobne informacije ne oklevajte in nas kontaktirajte! Na voljo smo vam vsak dan v tednu, odgovorimo v najkrajšem možnem času. 

Povpraševanje

Za podrobne informacije ne oklevajte in nas kontaktirajte! Na voljo smo vam vsak dan v tednu, odgovorimo v najkrajšem možnem času.

povprasevanje

Akcije

Storitve

▪   Sanacija dimnikov
▪   Montaža dimnikov
▪   Adaptacija dimnikov
▪   Izgradnja dimnikov
▪   Vgradnja kaminov
▪   Montaža kamina
▪   Prodaja kaminov
▪   Montaža kaminske peči
▪   Velika izbira različnih proizvajalcev

ISKANJE

logo
Montaža in sanacija dimnikov, vgradnja kaminov.
Pekel 17,2000 Maribor
GSM: 051 456 300
info@kamini-dimniki.si

OPOMBA! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Če ne spremenite nastavitve brskalnika, se strinjate z njo.

Razumem

Copyright Dim Grad d.o.o. © 2018. Vse pravice pridržane.   O piškotkih    Avtor strani